Mysterieschool?

Dat er ooit Mysteriescholen waren kent geen twijfel; Delphi, Eleusis, Alexandrie…
En, zoals de naam al aangeeft, is er weinig van de inhoud van de teachings bekend. Ook over de structuur, en of daarin een blauwdruk woont die we in het hier en nu kunnen gebruiken, is weinig te zeggen…

Wat dan wel?

Een eigentijdse Mysterieschool geeft oefening voor de Grote Overgangen die het leven zelf aanbrengt. De teachings brengen je stap voor stap in je eigen tempo bij de Bron, dat is de plek waar we allemaal mee verbonden zijn; daar waar jij en ik GeHeel zijn.
Ik denk dat er in de heilige geometrie en aan de hemel een Patroon, een Ritme, te zien is wat kraakhelder de blauwdruk geeft voor de structuur van een Mysterieschool-van-nu, en voor de inhoud ervan, de Inwijdingen.

Een Eenheidservaring kun je zien als ”Inwijding”; daarvoor hoef je niet dagen afgezonderd zonder eten op een Berg te zitten. Eenheidservaringen gebeuren ook tijdens de afwas.
De kunst&kunde is om ze te herkennen en erkennen, om ze te kunnen bekrachtigen, belichaamd te laten zijn en tot expressie te brengen.

Er zijn allerlei Inwijdingen in het Leven; we zijn alleen niet meer zo gewend ze te eren, vieren en ritualiseren.
In ons VrouwenLijf zijn de zes BloedMysterien heel fysieke Inwijdingen. Steeds vaker geven we die momenten betekenis en eren we ze.

Inwijding is en blijft een Mysterie, het is niet van mensen maar van een Groter Scheppend principe; ik noem het de Godin.

In de eerste fase van Moon Mystery School zal vooral het digitale gezicht, de website, daarvan zichtbaar worden.

Tegelijk wordt er in de achtergrond inmiddels op allerlei manieren ge(co)creerd aan de Pilaren waardoor de Mysterieschool wordt gedragen; ZwanenZusters gaan over Sterven en Dood, WaanZinnige Wijven is de naam van ons <28 jaar programma, Academia Sub Rosa bewaart en bewaakt de opgedane kennis, we bouwen aan een eigen circulaire mini-economie, de Goddess Gang laat zich zien op Lorelei en …meer…meer, heel veel meer….(teveel om hier nu op te noemen).

PriesteresPad

Ons PriesteresPad, dat het Pad van MaanMagie heet, is het kloppende hart van de Moon Mystery School.

Vrouwen die dit InwijdingsPad lopen en gelopen hebben vind je in allerlei facetten van het ”gewone” leven; als therapeut of kapper, als onderwijzeres of advocaat, als masseur of psychiater…

Je bent van harte welkom om met ons mee te ont-dekken, ont-sluieren en op te bouwen. Ik denk dat het wel kan ;-)

^Karin

Een beetje magie in je inbox

Maak plaats voor een beetje magie in je leven en omarm haar door een kleine transformatie van jouw inbox. Laat je betoveren door de mystiek en ontdek…

* We beloven je niet te spammen. Bekijk onze Privacy Policy.