De Rode Maancyclus en de Lilith energie

Tijdens de Rode Maancyclus, waarbij je menstrueert tijdens de Volle Maan en ovuleert tijdens de Donkere Maan, kom je in diep contact met wat anders verborgen is.

Dit is vooral het geval als je je bewust bent van dit moment en toestaat dat zich presenteert. Het kan vergelijkbaar zijn met de koplampen van een auto die een hert “vangen” dat de weg wilde oversteken in het donkere bos, of het blootleggen van een gevoelige plek.

Lilith is een Godin uit oude mythologieën en wordt vaak geassocieerd met de donkere, rebelse en onafhankelijke aspecten van het vrouwelijke. Lilith wordt ook gezien als een symbool van seksualiteit, intuïtie en vrouwelijke kracht buiten de traditionele normen.

De Rode Maancyclus vertegenwoordigt de ‘Lilith energie’, die een sterke transformerende kracht of kans lijkt te bevatten.

De Witte Maancyclus en de Eva energie

Daarentegen vertegenwoordigt de Witte Maancyclus (menstruatie met de Donkere Maan en ovulatie met de Volle Maan) de ‘Eva energie’. Het ‘natuurlijke’ synchrone verloop van het Witte Maanritme voelt als een redelijk vriendelijke en chronologische fase-afwisseling.

De energie is geleidelijk naar buiten gericht, bereikt een hoogtepunt met de Volle Maan en trekt vervolgens geleidelijk terug richting de Donkere Maan.

Het paradoxale verloop van de Rode Maancyclus

De Rode Maancyclus daarentegen heeft een paradoxale loop en voelt als een intens proces van transformatie. Het kan vergeleken worden met de transformatie die een jonge vrouw ondergaat wanneer ze moeder wordt, of het verlies van een geliefde, of het transformatieproces van de moederfase naar de fase van de ‘Vorstin’ (van ongeveer 40 tot 49 jaar). Na deze ervaringen ben je nog steeds jezelf en toch… zo anders!

Bewustzijn van de Rode Maancyclus

Het bewust zijn van het feit dat je in een Rode Maancyclus bent gestapt, brengt een extra bewustzijn met zich mee. Het kan een moment zijn van “Aha! Er is weer innerlijk werk te doen” of juist “O jee, ik was zo lekker actief naar buiten gericht” of “Er komt vast iets aan waardoor ik even pas op de plaats moet maken of bewust in het centrum van mijn storm moet gaan staan.”

De impact van de Rode Maancyclus

De periode waarin je in een Rode Maancyclus bent, is vaak korter dan die in de Witte Maancyclus (misschien in een verhouding van drie staat tot zes). Er rijzen existentiële vragen die je eigenlijk niet langer kunt negeren.

Veranderingen in de verhouding van onze bloedcyclus tot de Maan

Onze maandelijkse bloeding verschuift vaak een beetje ten opzichte van de Maan. Soms lijkt ons lichaam een sprintje te willen trekken of juist even een pauze te nemen, waardoor de verhouding van onze bloedcyclus tot die van de Maan verandert.

Een beetje magie in je inbox

Maak plaats voor een beetje magie in je leven en omarm haar door een kleine transformatie van jouw inbox. Laat je betoveren door de mystiek en ontdek…

* We beloven je niet te spammen. Bekijk onze Privacy Policy.

admin
Author: admin

admin
Author: admin